Czank Ágnes

Üdvözlöm!

Örülök, hogy választása honlapomra esett!
Czank Ágnes szülésznő vagyok.

Több mint húsz éve dolgozom a veszprémi megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán. Szülésznői hivatásom mellett szonográfusként a várandósok ultrahangos vizsgálatát is végzem.

E két, egymást szervesen kiegészítő munkám kapcsán több ezer várandós kismamát kísértem végig várandóssága, vajúdása, szülése kapcsán, nyújtottam számukra test-lelki támaszt, segítséget szülésük előtt és után egyaránt.

A születés, szülés élményét nemcsak szakemberként, hanem kétgyermekes anyukaként is megtapasztaltam. Ez a tapasztalás segített abban, hogy a szülőnők érzéseit még empatikusabban átérezzem, megértsem, minél jobban segítsem.

A segítségnyújtás részeként több alkalommal tartottam szülésre felkészítő előadásokat. A kismamákkal folytatott beszélgetések, a munkám során tapasztalt problémák, a megváltozott igények késztettek arra, hogy a szülésfelkészítő „tanfolyamok” új alapokra helyezésével, új módszerek alkalmazásával egy eddiginél hatékonyabb segítségnyújtás lehetőségét teremtsem meg azon várandós kismamák számára, akik bizalmukkal megtisztelnek, kérdéseikkel felkeresnek, „tanfolyamaimon” részt vesznek.

Honlapom a megújult, immár több éve sikeresen működő szülésfelkészítőnek a bemutatásához nyújt segítséget minden érdeklődő számára. A szülésre való felkészítés mellett kiemelt feladatomnak tekintem az édesanyák támogatását az anyatejes táplálás során felmerülő problémáik megoldásában. Hiszem és vallom, hogy minden anya képes és tud könnyen szülni, minden anya képes és tud hónapokig szoptatni. Ez a képesség minden nő testében-lelkében ott rejtőzik. Feladatom e képességet és tudást felébreszteni, felszínre hozni, megerősíteni minden hozzám forduló kismamában. Ehhez nagyszerű szakmai hátteret biztosított a Szoptatásért Magyar Egyesület által szervezett tanfolyam elvégzése. Az itt elsajátított praktikus, jól hasznosítható ismeretek átadásával szeretnék hozzájárulni a sikeres szoptatáshoz, anyatejes tápláláshoz. A szülésfelkészítő foglalkozások mellett nemzetközi csecsemőmasszázs oktatóként a babamasszázs mozdulatok elsajátításában segítem a hozzám forduló kismamákat, mely a korai kötődés, a kiegyensúlyozott anya gyermek kapcsolat nagyszerű eszköze.

A következő oldalak a már több éve működő felkészítő bemutatásához nyújt segítséget.
A honlapon jó böngészést kívánok!
Sok szeretettel várok minden érdeklődő kismamát.
Remélem hamarosan Önnel és párjával személyesen is találkozom a „Nem a gólya hozza!” szülésre felkészítő beszélgetés sorozat alkalmával.

„Amikor születtem, nem jeleztek nagyot
Messiás-mutató különös csillagok,
Csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok.
A többiek láttak egy síró porontyot,
de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot,
mintha babusgatná a szép napkorongot”
(Mécs László)